5 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 l färsk svamp 500 gram t ex kantareller och champinjoner 2 msk smör salt svartpeppar 1 tsk rosmarin 4 st ägg 3 dl grädde 3 dl prästost riven långlagrad Till servering bönsallad
Blanda såsen med kålen och moroten, smaka av med svartpeppar och honung. Strimla 350 g vitkål/spetskål och finriv 1 morot. Lägg i en skål och häll sedan 1 tsk salt och 2 tsk vitvinsvinäger över, låt stå några minuter. Blanda 2 dl crème fraiche, 2 msk majonnäs, 2 dl riven cheddar, 1 finhackad grön chilioch skurna örter (jag tog persilja denna gång). 1 tsk salt och. 1 finhackad grön chili
Boquerones – strömming på spanskt vis medchilioch färska örter – perfekt på kräftskivan. Avnjut måltiden tillsammans med kokt potatis eller på kräftskivan
Glutenfri kantarellpaj. Ingefärsglazade ribs med katarellpaj ochchili sparris. Häll sedan av vattnet från kikärtorna och lägg ner dem i en bunke, tillsätt resterande ingredienser för pajdegen och mixa allt med stavmixer
Jag har gjort ett salt tidigare med citron ochörter som ni hittar här. I helgen delade jag ju med mig av en gå-bort-present i form av en krämig, smaksatt färskost och idag tänkte jag tipsa om att smaksätta flingsalt
Efter att ha rest i både Thailand och i medelahavsområdet har jag dock fått upp ögonen på bläckfisken som råvara, den är både enkel att tillaga och fortfarande relativt billig att inhandla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.