pappardelle medkaninsås (pappardelle col sugo di coniglio) och kaningryta (coniglio in umido). Slaktaren hjälpte oss att stycka upp den i lagom stora bitar för grytan med sin bandsåg
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Blanda morotsslantarmed lökhack på ett fat och häll över dressingen. Det blir en matig grillröra och med ett fat goda grönsaker som tillbehör så behövs egentligen inte så mycket mer att äta, till det du väljer att grilla
Lägg sedan på kycklinghalvorna och pensla på oljan blandad med soya, kycklingkrydda och lite salt. Kyckling krydda (jag hittade en spännande utan konstigheter i)
Gnugga in karrén i olja och krydda med salt, svartpeppar och vatten. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en kastrull och häll på vatten så att det täcker, salta
En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnenmed lite äpple, tomat och lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse medenbotten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.