I söndags bakade jag och barnen kanelbullar. De tycker att det är ganska tråkigt att baka just kanelbullar då det bara är en massa jäsning hela tiden enligt dem
Jag och pysen tjuvstartade redan innan med att baka bullar. Eftersom det var en "efter dagis"-aktivitet, fick det bli en snabb bullvariant, som inte behövde jäsa så länge
Det är inte det enklaste att få godaoch saftiga bullar utan allt. Igår provade jag att åter igen baka bullar och de blev helt ok, de blev kanske inte de vackraste bullarna men Mattheo tycker att de är "nam nam"
Själva grundrecept hittade jag på en fin bakblogg. Sedan har jag omarbetat det något. Detta grundrecept kan du använda till alla cupcakes, choklad, citron, hallon eller vad du gillar
Ochkanelbullar bakade jag. Kanelbullar. Häromdagen satt jag och beklagade mig för Gubben över hur skafferiet ekade tomtoch att det kliade i bakfingarna
Kanelbullen tål att varieras, exprimenteras och fantiseras med. Vad sägs om apelsinmarmelad, rabarber ochrårörsocker, bullar fyllda med kladdkakesmet eller som i denna bakomgång, vanilj och blåbär
Bärpaj, en av favoriterna. Och kan varieras i en oändlighet. Nästa gång blir det nog en chokladpaj. Här kommer ytterligare ett recept på bärpaj som du slänger ihop på några minuter
Små gulliga påskkycklingar får samsas med gelégodisägg. Tårtan har fått en härlig fyllning med både päronochchokladmousseochbotten har en fräsch smak av citrus
Efter mycket trixande, prövande ochotaligabottnarsom kastats rakt ner i kompostpåsen, har jag nu lyckats skapa ett recept på utomordentligt perfekta veganska tårtbottnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.