Strimla kalvköttet och tärna (eller skär i bitar) lök, vitlök, morot och blekselleri. Fräs grönsakerna i rikligt med olivolja en stor kastrull i 2-3 minuter utan att de får färg
Gör i ordning ingredienserna. Skala och hacka moroten, hacka löken, hacka sellerin. Skär köttet i kuber ca 3x3 cm, mjöla köttbitarna och skaka av övarflödig mjöl
Min tanke var att göra en slags kalvgryta marengo, men jag saknade en del ingredienser och improviserade i stället fram den här grytan som blev riktigt lyckad
Gör i ordning ingredienserna. Skala och hacka moroten, hacka löken, hacka sellerin. Skär köttet i kuber ca 3x3 cm, mjöla köttbitarna och skaka av övarflödig mjöl
Igår var inte inspirationen för matlagning den bästa, men något med kalvkött visste jag ju eftersom det låg en köttbit på ca 1 kilo i kylskåpet Det blev en gryta som vart - GOD
Tre sorters peppar bildar den smakmässiga grunden i denna kalvgryta. Foto. Jurek Holzer. Pepparsmakerna mildras något av svampen och den krämiga konsistensen
GÖR GÄRNA SÅ HÄR. Börja gärna med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär köttet i behändiga grytbitar, blanda ihop mjölet, saltet och pepparn i en skål och vänd i grytbitarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.