Här är recept på Vintergryta på kalvkött med chili, oregano och spiskummin. ca 1 kg högrev (jag hade högrev av kalvkött, kravmärkt, närproducerad från gräsbetade djur)
Jag tycker att kalvkött blir lite lättare i smaken än till exempel högrev. Kalvkött skuret i bitar. Jag använde kalvbog och lät även benet brynas och koka med
Banka ut kalvskivorna till dubbel storlek. Ta en skiva kalvkött och bre på pesto i ett tunt lager. Häll vetemjölet på en tallrik och doppa kalvpaketen i mjöl på båda sidor
Kalvkött. 800 g kalvlägg. 4 dl reducerad sky från kalvläggsgrytan. Sätt ugnen på 100°. Skala och skiva ananasen mycket tunt och lägg skivorna på plåt med bakplåtspapper
Kalvkött finns det riktigt fint här, om man vill laga till grytan på riktigt klassiskt vis. Låt sjuda i 15 minuter, längre om Du använder lamm eller kalv
Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. 850g Grytbitar av kalv, gärna med benca 2l Vatten (så att det täcker grytbitarna i kastrullen)1/2st Gul lök i grova bitar1/2st Morot skuren i skivor2st Lagerblad5st Vitpepparkorn50g Smör5msk Vetemjöl1l Kalvbuljong (från kokningen av köttet)1dl Citronsaft (ca 2st Citroner)1dl Strösocker4msk Dill, finskurenSalt & vitpeppar från kvarnSåhär kan man göra. Skär till grytbitar av kalvköttet, ca 3x3cm stora. 850g Grytbitar av kalv. 1l Kalv
Skär kalvköttet i kuber och lägg det i en gryta. 1 kg kalvkött. Recept och bild fran 1 kg kalvkött. Ännu ett tagine/gryt recept men bara för att ingen tagine är den andra lik
För några år sedan när vidkommit hem från Italien skulle vi göra scaloppine al limone – en storfavorit hos oss – och jag gick till affären för att leta efter lämplig bit kalvkött
En riktig osso bucco tillagas på tjocka skivor av kalvlägg. 4 tjocka skivor kalvlägg. Riktigt mört kalvkött behöver kanske bara drygt 1 timmes stekning, medan nötkött kan behöva 2 timmar eller mer. 4 tjocka skivor kalvlägg
Här sätter den smak på både kalvköttet och såsen. Kalvschnitzel kan bytas ut mot lövbiff. 4 kalvschnitzlar, 500 - 600 g. 4 kalvschnitzlar, 500 - 600 g salt, peppar
Kalvstek , inget jag gör varje dag. Kalvstek i gryta. ca 1 kg kalvkött Smör/olja till stekning Salt/svartpeppar 2-3 gula lökar 2-3 dl vatten 2 morötter Sås. (Lingon, gelé, gurka) Läs även andra bloggares åsikter om Kalvstek , Stek i gryta , Söndagsstek   ca 1 kg kalvkött