Kalvgryta med kantareller
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kalvstek
  • 14.5 msk smör och olja
  • 1 salt och peppar
  • 12 msk kalvfond
  • 11 l kokande vatten
  • 1250 g smålök
  • 1400 g morötter
  • 10,5 l trattkantareller
  • 13 dl vispgrädde
  • 12.5 msk hackad persilja
  • 1 picklade äppelskivor
  • 1 crème fraîche
  • 11 kg kalvstek 4.5 msk smör och olja salt och peppar 2 msk kalvfond på flaska 1 l kokande vatten 250 g smålök 400 g morötter 0,5 l trattkantareller eller trumpetsvamp 3 dl vispgrädde 2.5 msk hackad persilja Till servering picklade äppelskivor crème fraîcheSkär kalvsteken i ­grytbitar. Bryn dem i 2 matskedar smör och olja i en stekpanna, i 3–4 omgångar och lägg över i en gryta. Salta och peppra. Blanda i fond. Häll på kokande vatten så att det täcker köttet. Koka upp och sjud 1 timme och 20 minuter, eller tills köttet är nästan mört. Rör om då och då.
  • 1 Skala löken. Skala och skär morötterna i små bitar. Bryn grönsakerna och svampen, var för sig i resterande smör och olja, cirka 5 minuter. Vänd ner grönsaker och svamp i grytan, blanda i grädden och koka grytan ytterligare cirka 25 minuter, eller tills köttet är mört och lök och morötter är mjuka.
  • 1 Toppa grytan med hackad persilja. Servera med picklade äppelskivor och crème fraiche.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.