Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kallsåsmed smak av lime ochsambaloelek. Rör i hop alla ingredienser och vispa såsenmed en elvisp till den tjocknar
salt och peppar. Blanda ihop allt och servera till t ex kött. salt och peppar. 2 dl lätt crème fraîche. 1 tsk sambaloelek. 2 dl lätt crème fraîche. 1 tsk sambaloelek
Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkor med skal. 1-2 tsk sambaloelek. 500 g tinade räkor med skal 4 msk tomatpuré 4 msk vatten 4 msk balsamvinäger 1 msk konjak 1-2 tsk sambaloelek 1 ½ msk olivolja 4 krm salt 2 krm strösocker 3 msk finhackad scharlottenlök 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad dill
Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkor med skal. 1-2 tsk sambaloelek
Vi penslade grönsakerna med en supergod enkel grillolja smaksatt medsambaloelekoch honung. Till grönsakerna käkade vi ugnsstekt färskpotatis (från vårt eget trädgårdsland) och en smarrig kallsåsmed vitlök ochsambal (se recept nedan)
En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig ochsåsen blir godare
smaka av med salt. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Blanda detta med creme fraicheoch majonäs. Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Kallsåsmed parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kallasåser, nämligen fetaostsåsmed citron och basilika (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.