Jag och maken tog revben istället för kyckling, de grillade vi på den vanliga grillen. Hetta upp Muurikkan (eller stekpannan, eller grillen) och lägg på kycklingbitarna
Igår var det premiär för Muurikkan ute i skogen. Guuuud så roligt alltså, det är såhär jag gillar att laga mat och nu har jag en massa planera på att bygga en lappkoja därute med eldstad i mitten och renskinnsfällar mm… Kan de bli mysigare en kall vinterdag
Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet
Dessa frasiga puppies blev jättegoda till grillat. Bokmärk gärna och spara till kommande ljumma sommarkvällar där grillen står tänd var och varannan dag
Grilltider. som du snabbt vänder ihop med en enkel dressing till det grillade. Sallad till grillat. Då vill jag tipsa om en enkel och mättande sallad med massa nyttigheter,
Grilla några minuter på varje sida, tills vattenmelonen fått fin färg. Skär vattenmelonen i ca 2 cm tjocka skivor och gnid in/pensla varje skiva på båda sidorna med olivolja
Så här kommer i alla fall min version av denna underbara sås som är sååå god till det mesta, speciellt grillat och grekisk sallad eller bara att doppa en bit gott bröd i
Körde lite turkisk kolgrill style här hemma i helgen. Grillpinnar. Trä upp kycklingen på spett och lägg i långpanna, krydda om du vill med grillkrydda över
Jag hade den både till grillat häromdagen och till pastasalladen igår och det var inte helt fel. En frisk och lättgjord kall sås som passar till lite allt möjligt
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar