En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig ochsåsen blir godare
Smakaav röran och ställ den kallt. Blanda ner resten av ingredienserna. Receptet till den här goda och mycket användbara röran hittade jag (som jag gör med så mycket annat nu för tiden) i Hemmets journals matkalender
Smakaavmed salt/peppar. Pressa vitlöken och blanda samman samtliga ingredienser. Recept på kallsåsmed ajvar - Paprikasås - Gott till grillat kött/kyckling eller tex köttfärsbiffar
Tillsätt sedan kryddorna, glöm inte att provsmaka under resans gång. Minns inte om jag hittat receptet någonstans eller om jag fipplat ihop det själv, men jag har gjort den här såsen i några år och den är inte dum alls
Vispa upp äggulorna med vattnet i en kastrull, sätt på svag värme och rör hela tiden. Börja med att smälta smöret på låg värme, när vasslen sjunkit till botten häller du över smöret i en annan kastrull men spara vasslen
Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med typ olja/ketchup och lite kryddor som får koka ihop tillsammans med porken i ugnen när den grillar
Red avmed maizena tills den får den konsistens du vill ha. Ha i ketchup, kalvfond och vinbärsgelén. Häll stekskyn i en kastrull och gör på samma sätt som ovan
Därav har jag lagat en massa olika kallasåser genom åren baserad på den och tänkte ge er receptet på mina fem kallafavoritsåser, samlade i ett enda inlägg
Smakaavmed peppar och tabasco. Vänta med att salta tills såsen stått i kylen i ett dygn. Detta för att undvika att såsen blir för salt, då rommen släpper sälta och blir lite saltare efter ett dygn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.