Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kallsåsmed smak av lime och sambaloelek. Rör i hop alla ingredienser och vispa såsenmed en elvisp till den tjocknar
Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkor med skal. 1-2 tsk sambaloelek. 500 g tinade räkor med skal 4 msk tomatpuré 4 msk vatten 4 msk balsamvinäger 1 msk konjak 1-2 tsk sambaloelek 1 ½ msk olivolja 4 krm salt 2 krm strösocker 3 msk finhackad scharlottenlök 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad dill
Vi penslade grönsakerna med en supergod enkel grillolja smaksatt medsambaloelek och honung. Till grönsakerna käkade vi ugnsstekt färskpotatis (från vårt eget trädgårdsland) och en smarrig kallsåsmed vitlök och sambal (se recept nedan)
Här kommer receptet på en kallsås som är jättegod till fisk. Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
smaka av med salt. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. smaka av med salt. Verkligen en SUUPERGOD sås som kommer att förgylla många grillmiddagar i sommar
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kallasåsen. Ställ kallt. Sås. Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked. Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.