Ställ den gärna kallt några timmar, då gottar den till sig ännu mer. Häll alla ingredienserna i en skål (jag brukar alltid börja med den mindre mängden i ett recept, det är lättare att öka på än att dra ifrån
Majonnäs. Mixa ägg, vinäger, senap, salt, peppar och curry i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle genom matarröret under tiden maskinen går, kör tills det blir tjockt och krämigt
Foto. Karin / bevemyrs blogg. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
När vi ändå är inne på ämnet enklaste enkla sommarmat och såser så kan vi ju passa på att skicka vidare fyra riktigt bra tips på kalla såser till er, såserna som stod på kräftbuffén vi började ta oss genom igår
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kall sås med smak av lime och sambal oelek. Vi åt ugnstekt lax som jag kryddade med salt och en kryddmix från Santa Maria som heter Sea food & fish och ringlade över lite limeolja
Passar till både grillat kött och fisk, även kall, kanske till sill och potatis. LIte tips på såser till grillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider
Blanda crème fraiche, keso och majonnäs. Skala äpplet och skär tillsammans med gurkan i tärningar. Lägg i allt i kesoblandningen och blanda i burken med ananas, ta gärna lite spad från ananasen också
När det är varmt ute så tycker jag att det är gott med en kall sås till färskpotatisen. Den här såsen passar bra till skivad kassler, varmrökt lax eller varför inte till sill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.