När det är varmt ute så tycker jag att det är gott med en kall sås till färskpotatisen. Den här såsen passar bra till skivad kassler, varmrökt lax eller varför inte till sill
LIte tips på såser till grillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider. Har ni några egna recept på smarriga såser få ni mer än gänra dela med er
Så där ja, då är vi på banan igen, Håkan är tillbaka bakom köttdisken på jobbet medan Anki har ledigt ytterliggare en vecka, en vecka som hon startade med en anings feber och ett fasligt "brockande" (hostande)
För att försöka få i mig lite mer fisk så får det oftast bli panerad rödspätta tillsammans med denna kalla sås och så lite rivna morötter, har svårt med fisk, eller lax går ju bra men jag tröttnar lätt och kan inte äta på ett bra tag, men panerad fisk går nästan alltid hem
Tidigare i kväll slängde vi upp en bild på vår facebooksida samtidigt som vi slängde ut frågan om någon kunde lista ut vad det var som hade kockats till i köket ikväll
Istället för de köpta såserna på burk började jag att röra ihop creme fraiche och sweetchilisås [en solklar favoritblandning när det kommer till kallasåser och dessa två ingredienser tillsammans med några pressade vitlöksklyftor, salt och peppar, eller lite tärnad fetaost, är en enkel men mycket god sås till det mesta] och men istället för vitlök hade jag i lite av fajitakryddan, finhackade lite bladpersilja och till sist så klämde jag ur det sista ur en majonnästub vilket blev nästan en halv deciliter i mängd och rörde samman allt, saltade, pepprade och smakade av, och ställde in såsen i kylskåpet
Den här såsen passar mycket bra till kräftor. Den måste även passa till både fisk- och kötträtter. En riktig höjdare måste jag säga, och den går snabbt att tillaga