Såser

Såser

  • 8 Recept
Sandefjordssås

Sandefjordssås

1 dl vispgrädde. 11 dl crème fraiche. 1100 g rumsvarmt smör, tärnat
Apelsinsås

Apelsinsås

Ingredienser Portioner. 4 3 - skal och juice av 3 1/2 apelsiner 1 dl socker 2 msk vatten 2 msk äppelcidervinäger 2 msk soja alt konc kalvfond 1 1/2 msk maizenaredning (mörk) 50 g smör Lägg till i inköpslistan
Kall currysås

Kall currysås

Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Citronsås med dill.

Citronsås med dill.

Värm upp grädde och saften från en citron. Det får inte börja koka, rör om hela tiden. Tillsätt lite idealmjöl och låt det precis koka upp så det blir tjockade