Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkoni ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Förutom att kalkon är gott som bara den så är kalkonvansinnigtnyttigt
Bryn kalkonfilén, krydda med salt och peppar. Skär den i halvor och ruta snittytan. Tvätta bakpotatisen. Blanda örterna på en tallrikoch rulla kalkonfiéni dem
Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärsoch när jag googlade runt lite på kalkonrecepthittade jag ett recept på asiatiskkalkon som jag tyckte lät spännande
Strimlavitlök, rödlök ochkalkon. Jag har under den första och andra lektionen försökt smyga och ställa mig längst bak i salen så att ingen ska se att jag ligger två steg efter alla andra, men vår lärare är smart
En kalkon har ett torrare kött än kycklingoch detta bör beaktas vidtillredning. Även om det inte syns här så är kalkonen stor som tre vanligakycklingar
Strimlakalkonsnitzeloch stek med oljan i stekpanna, krydda med lite salt och peppar. Tillsättlimesaft, ingefära, socker och salt och smaka av till lagom styrka
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivorvitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgräddetill sås
IngredienserPortioner. 4 ca 450 g kalkonbröstfilé 4 port tagliatelle 200 g sockerärtor 200 g vitlökssås (gärna med persiljaoch ramslök) 200 g tomatmix Att ha hemma 1 msk smör salt peppar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Salta och peppra kalkoneninochutvändigt. Se till att kalkonen är helt tinadinnan du börjar. Finhacka örter ochvitlökoch rör samman med smöret, citronsaft från en citron, dijonsenapoch kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.