Kafta- Lättlagad köttfärskebab i långpanna
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6-8 portioner köttfärskebab
  • 1 kg köttfärs – välj färs efter smak
  • 1 liten rödlök- finhackad
  • 1 liten bunte persilja- finhackad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1,5 tsk kaftakrydda- köp färdig mix eller ersätt det med 7 kryddor, recept på
  • 7 kryddor HÄR!
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 rödlök
  • 3-4 st sivri (turkisk paprika) eller 1 grön paprikor hackad i klyftor
  • 3 st tomater
  • 4-5 msk olivolja
  • 1,5 msk sumak (en syrlig krydda från mellanöstern, används mycket i sallader, ger en frisk och syrlig smak. Finns att hitta bredvid kryddorna i de flesta matvarubutiker med brett sortiment. Hittar du inte sumak kan du ersätta det med lite citronsaft)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.