Nu är det i alla fall slut, men jag har kalasat på det flera gånger i veckan. För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Den har räckt precis helaveckan. Förra söndagen så knådade jag ihop en lekdeg till barnen. De har knådat och gjort drakar, ormar, snögubbar, bollar och allt möjligt annat
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen
Rör samman det hela med senapsfrön. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Och jag älskar tanken på långkok. För på något sätt är det synonymt med en lång lat söndag, uppkrupen i soffan med en bok, soft musik på stereon och ett gott rödvin
Att få en perfekt tillagad fisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
Rostbiff är en tacksam detalj som med fördel tillagad hel på låg värme. Vi har nämligen fått en ny, fin tortillapress som skall invigas och jag hoppas på mästerverk
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.