Blanda ner rejält med persilja och smaka av. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda ner chilipulver, senap och tomatpuré och häll över blandningen i grytan
Jag la med bitar av morot i ugnen och droppade över samma senapsvinägrette. Man kokar små potatisar och sen lägger man de på en ugnsplåt och krossar alla potatisar med en potatisstompare och sen droppar man över den goda senapsvinägretten i sprickorna som ger potatisarna smak och krisp
skär upp morötter, potatis och lägg på en plåt, strö på pommesfrittskrydda, peppar och örtsalt. marinera kycklingen i resterande kryddor och kyckling buljong ca 30-40 min 175grader. börja med såsen, ta en kastrull, häll i 3 dl grädde, 2 dl mjölk, grönsaksbuljong, 1 msk sweet chili, peppar, en halv påse gräddsås
Typ ärter och morötter på burk, då gjorde du en stuvning och i med grönsakerna. Idag är jag lite kräsnare och skulle nog inte komma på idén att laga det men däremot en stuvning på egna grönsaker
Servera fläskytterfilén med alla tillbehören. Helstekt marinerad fläskytterfilé i ugn tillsammans kokta potatisar, morötter, ärtor och Karl-Johan svampsås från Blåband
med salt och peppar. Jag serverade soppan tillsammans med nybakt focaccia. Igår var vädret lite sämre och vad passade inte bättre till lunch då än soppa
Blanda även ihop såsen, med grädde, soja, sweet chilisås, dijonsenap, tomatpuré och salt och peppar. Skär upp köttet i lagom stora skivor, tänk ungefär fläskfilémedaljong
Mixa linser, mangold, persilja och ägg till en slät smet och blanda medpotatis/morotsrivet. Linser och ägg bidrar med bra protein, och chiamjölet bidrar med bra fettsyror - förutom att det också ger stadga åt biffarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.