1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g nötfärs 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 3 msk tomatpuré 1 msk torkad oregano 100 g Arla® färskost naturell 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 800 g potatis, gärna fast 150 g Arla Köket® riven ost gratäng 2 dl Kelda® mellangräddeGör så här Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka lök och vitlök fint och fräs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt färs, tomatpuré och oregano. Stek under omrörning så färsen smular sig, ca 10 min. Rör ner färskost och smaka av med salt och peppar. Skala potatis och skiva tunt med kniv eller på mandolin. Varva potatis, ost och färs i en smord ugnssäker form. Häll över grädde och avsluta med ost. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Servera med en sallad.
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Börja koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Starta ugnen på 225 grader. Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med färsen tills den är klar
Köttfärsgratäng med aubergine och vita bönor4-6 portioner500 g köttfärs1 burk stora vita bönor400 g aubergine100 g zucchini4 st tomater½ dl tomatpuré½ dl chilisås1 gul lök½ vitlök solotimjanfärsk basilikasalt och pepparolivolja100 g riven ostSätt ugnen på 225 grader
Koka pastan, sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.