Köttfärsgratäng
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 11 gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 12 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
  • 13 msk tomatpuré
  • 11 msk torkad oregano
  • 1100 g Arla® färskost naturell
  • 11 tsk salt
  • 12 krm malen svartpeppar
  • 1800 g potatis, gärna fast
  • 1150 g Arla Köket® riven ost gratäng
  • 12 dl Kelda® mellangrädde
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g nötfärs 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 3 msk tomatpuré 1 msk torkad oregano 100 g Arla® färskost naturell 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 800 g potatis, gärna fast 150 g Arla Köket® riven ost gratäng 2 dl Kelda® mellangräddeGör så här Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka lök och vitlök fint och fräs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt färs, tomatpuré och oregano. Stek under omrörning så färsen smular sig, ca 10 min. Rör ner färskost och smaka av med salt och peppar. Skala potatis och skiva tunt med kniv eller på mandolin. Varva potatis, ost och färs i en smord ugnssäker form. Häll över grädde och avsluta med ost. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Servera med en sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.