Antal portioner. 4. Ingredienser. 500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering
. Igår var första gången som jag testade att laga rätten Biff Bourgogne (kärt barn har många namn, jag har hittat minst tre olika stavningar på denna rätt)
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Skär kycklingköttet i strimlor. Skölj ocvh strimla sellerin. Häll tomaterna med spad i en kastrull. Tillsätt selleri, vinäger, sötningsmedel och kapris
Tjingeling,. Här sitter jag med datorn i knät, trötta och febriga barn i soffan och en kopp te på igång – jag har nog ett par vakna timmar till framför mig skulle jag gissa på