Köttfärsfyllda paprikor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 avlånga röda paprikor
  • rödlök
  • 12 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1350 g köttfärs
  • 11 ägg
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ tsk salt
  • 12 krm malen svartpeppar
  • 12 msk hackad basilika eller oregano
  • 150 g riven ost
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 dl riven ost, till exempel mozzarella
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, malenSätt ugnen på 180 grader.
  • 1 Dela paprikorna på längden och ta bort kärnorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsfast form.
  • 1 Hacka rödlöken fint. Blanda rödlök, vitlök, köttfärs, ägg, grädde, salt, peppar och basilika eller oregano.
  • 1 Fyll paprikahalvorna med köttfärsblandningen och strö över osten.
  • 1 Sätt in mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Höj ugnsvärmen till 225 grader och grädda i ytterligare 5 minuter.
  • 1 Ostsås: Koka upp grädden, lägg i osten. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Servering: Servera de köttfärsfyllda paprikorna med ostsåsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.