Då tycker jag du ska testa att göra de här goda köttfärsbiffarna. Med både rivna morötter och hackad persilja i smeten får du i dig det gröna av bara farten, ochmed chiafrön som extra tillskott får du dessutom i dig lite extra fettsyror
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
D. e. h. ä. r. g. o. d. a. k. ö. t. f. s. b. i. n. y. c. j. l. u. J. v. -. p. ,. å. m. x. E. B. M. A. V. H. 5. 4. 0. 1. ½. 2. I. G. ". /. z. R. K. T. L. S. (. ). 6. 8. d l
De här goda köttfärsbiffarna tycker jag absolut du ska testa. Eftersom jag dessutom precis köpt en kruka mexikansk dragon på Bondens Marknad pytsade jag i det också tillsammans medpersiljaoch en god kryddblandning
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Du kan egentligen slänga ner lite vad du vill – lök, vitlök, rotfrukter mm. Den här gången har jag gjort en köttgryta med fläskgrytbitar, morot, lingon ochpersilja
Jag valde att steka med potatisklyftor ochmorotsstavaroch fick på så vis allt i samma form. Tryck till lite lätt i mitten längs med alltihop och lägg i fyllningen
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persiljaoch soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite. Finhacka under tiden vitlöken och den gula löken, samt persiljan som inte behöver vara så finhackad
Jag lagade pasta med champinjoner, vitlök ochpersiljaoch serverade kycklingben till den. Fräs vitlöken och champinjonerna i smör och krydda med salt och pepparn
Vispa tills moset känns fluffigt och krydda med salt, peppar, persiljaoch vitlök. Forma bullar i lagom storlek och lägg på en plåt med smör eller bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.