Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatisk fläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, ni hittar den här) och inte alls de italienska köttbullarna på bilden ovan med pasta och tomatsås
Köttfärsbiffar har jag bjudit på förr här på bloggen, så det är ingen nyhet. Ruffel och båg är alltid en styggelse, antingen det handlar om felaktig varumärkning beträffande innehåll och datummärkning på livsmedel, mutskandaler, försäkringsbedrägerier (som vi också läst om på senaste tiden), eller smygbonusar till självgoda och pösmunkiga direktörer
Det var vanliga köttfärsbiffaroch till det hade jag potatismosoch en kalasgod lök- & svampröra. Forma biffar med fuktade händer och stek dem i smör tills de är klara
Då tycker jag du ska testa att göra de här goda köttfärsbiffarna. Med både rivna morötteroch hackad persilja i smeten får du i dig det gröna av bara farten, ochmed chiafrön som extra tillskott får du dessutom i dig lite extra fettsyror
Salta och peppra köttet samt gnid in med chilin. Gärna med en stektermometer i mitten av köttet. Skala och grovhacka vitlöken samt den färska ingefäran
This post "Surdegsbröd medsyrademorötteroch kummin" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden - Le Jardin Potager
Saftiga köttfärsbiffarmed mycket smak hör så bra ihop med tzatziki och rostade rotfrukter. Potatis och stek lök med skysås eller som skivat pålägg på smörgås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.