Servera köttbullarnamedblomkålsmoset och rårörda lingon. Koka upp buljongen och lägg i köttbullarna. Mixa med stavmixer och tillsätt salt, peppar, vitpeppar och grädde
Lägg upp köttbullarna på faten och tomatsås ovanpå (jag gör såhär för att det blir "kladd" i botten på stekpannan som jag tycker är äckligt, annars kan man göra tomatsåsen direkt i stekpannan) och ta fram byttorna medblomkålsmos ur ugnen när osten är lagom smält
Mixa i mixern tillsammans med ett ägg, en skvätt grädde och ev lite smör. Köttbullar. Blomkålsmos. Krydda med salt, svartpeppar och liiiite muskotnöt(försiktigt med den)
Servera med potatismos, potatis eller pasta av nåt slag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
Jag rullade köttbullar och stekte dem i långpannan med ett teflonbakpapper i botten. Själv körde jag på metoden att jag tog en klutt smet med hjälp av en vattensköljd sked och sedan formade jag till köttbullen med hjälp av skeden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.