Först rynkade sönerna på näsan och tyckte att jag gott kunde hålla mig till vanliga köttbullar, men efter några tuggor så var de lyriska och tyckte att dessa var minst lika goda
I veckan satt jag och arbetade med ett nytt kostschema för en vegetarian. Jag blev otroligt förvånad över att jag kunde skapa det schemat som jag ville för en person som äter vegetarisk mat
-) Så jag är långt ifrån trött på köttbullar och jag har inte ett dugg emot att stå en stund och rulla dem, trots måndag kväll efter första arbetsdagen på ganska lång tid
)För ett tjugotal köttbullar behöver du. Jag är riktigt urusel på köttbullar. Jag hackade potatisen istället för att riva den för jag tycker om när man får en liten bit potatis i sin köttbulle
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.