Ingredienser Portioner: 4-6 Rårörda lingon 125 g frysta lingon 2 msk strösocker Kålpudding 1 kg vitkål smör och olja (till stekning) 2 msk ljus sirap 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar 1 gul lök 600 g nötfärs 1 ägg 2 msk kalvfond 1 1/2 dl matyoghurt (10 %) 2 msk japansk soja Potatis 1 kg potatis Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken?
Börja med att koka potatis. Runda av med grädden och krydda. Potatis för fyra personer. Rör ihop önskad mängd lingonoch socker tills sockret löst upp sig
Så gott och killarna åt med god aptit av dem och det hemlagade potatismosetmed jordärtskocka i. En stor låda medlingon åkte fram och jag gjorde rårördalingon av dem
Servera kålpuddingenmed brunsåsen samt lite kokt potatisochlingonsylt. Kålpudding brukade vi få hemma hos mormor och det var en sådan rätt som man trodde skulle smaka äckligt men som visade sig vara jättegod
Kokt potatis. Låt koka upp och tillsätt sedan skyn från kålpuddingen (var försiktig när du flyttar kålpuddingen från formen så inte all sky rinner bort)
Blanda lingonoch socker i en skål och mosa dem med en gaffel. Ta därefter ut dem, bred på mer smör som får smälta ner i skårorna och strö över rikligt med ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.