Om kålpuddingen verkar bli torr kan man späda med lite vatten eller buljong. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Det här är min tolkning på den gamla klassikern kålpudding. Kålpudding. Kålpudding. En maträtt maken pratat om i mer än ett decennium som jag från barndomen avskytt
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Garnera kålpuddingen med persilja och servera med kokt potatis, skysås och rårörd lingonsylt. Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.