Det som är bra med piroger är att man kan äta de kalla så det är perfekt picnicmat. Vispa ihop äggula, mjölk och olja i en annan, häll det i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg
Skriv ut receptet/inlägget med eller utan bilder, klicka här (Print Friendly) Formfranska. Dessutom är de betydligt mer mättande än färdigköpt formfranska som mest verkar innehålla luft
Bred hälften av fyllningen över plattan och rulla ihop den som en rulltårta. 1vit sirap. 11 30 bitar Ingredienser Citron- och mandelbullar 10 dl + 1/2 dl vetemjöl (600 g) 175 g smör 50 g jäst 2 1/2 dl mjölk (3 %) 1 ägg 1/2 dl vit sirap 1/2 tsk salt Fyllning 250 g mandelmassa 2 citroner, rivet skal 1 citron, pressad saft 125 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl strösocker Glasyr 2 dl florsocker 2 msk pressad citron gul hushållsfärgCitron- och mandelbullar 1. Arbeta ihop mjölblandning och degvätskan, till en smidig deg, ca 5 min i hushållsassistent eller för hand ca 10 min
Fyll vaniljglass (eller vaniljparfait) i portionsglas. Speciellt på sommarenvill man ju använda så mycket säsongsgrejer som möjligt och då måste jag välja bort citron för rabarber och jordgubbar
Ett recept på Sloppy Joe eller kladdisar på vårt vis. På första bilden ser ni att vi har avokado, den var tänk som tillbehör, men eftersom den var helt rutten när vi skar upp den fick vi tänka om
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Kärleksmums. Brukar dekorera med kokos men man kan ju variera sig och använda tex strössel, färsk riven kokos,kokoschips, hackad choklad eller daim
Ibland blir man sugen på något gott utan att man handlat eller förberett något. Som för mig ikväll. Då kom jag på att Karin delat ett recept på en chokladkaka som går att göra på en minut
Och när vi ändå är inne på ämnet topping (smidig övergång) så kan vi väl prata lite om de här auberginskivorna som jag toppade med ungefär allt jag hittade i kylen
Vispa ägg,socker vaniljsocker pösigt. Hittade detta recept hos sweet and simple där hon beskrev dessa som totalt livsfarliga så var jag ju bara tvungen att provbaka dessa
De här pizzaslicen blev verkligen hur goda som helst. Gräddade tills pizzan fått fin färg och toppade sedan med lufttorkad skinka, oliver och en klick smaksatt creme fraiche, och som pricken över i lite klippt gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.