Smält smör och havssalt eller grovsalt. De smakar väldigt gott men jag fick ingen krispig yta på dem. Ska försöka igen dock och då kanske jag ska koka dem i vatten och kaustiksoda
Då jag var borta mestadelen av dagen, och då den första bröllopsdagen (nästan) alltid infinner sig på en söndag så satsade vi på en riktigt god, lyxig och (för oss) lite mer avancerad trerätters hemmamiddag
Det har jag aldrig gjort förut, och för att vara förstaförsöket blev jag mer än nöjd. VINBLADSDOLMAR - FÖRSTAFÖRSÖKET300 g vinblad (vakuumförpackade i saltlag), sköljda och "uppvikta"3 dl basmatiris (välj hellre något klibbigt ris, vi hade dock inte något annat hemma)1 finhackad gul lök2 finhackade vitlöksklyftor200 g hackade champinjoner2 hackade tomater1 dl hackad slätbladig persiljasvartpepparsaft av ½ citronKoka riset
Då har jag gjort mitt första försök att baka surdegsbröd i stekpanna. Jag har kommit fram till att värmen bör vara ganska låg för att brödet inte skall bli bränt på undersidan (ca 1,5 av 3 steg på plattan verkar bra). ca 1,5 av
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
För första gången i mitt liv längtar jag efter att plocka svamp. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.