Efter alla misslyckadeförsök har jag faktiskt nästan gett upp hoppet om att någonsin kunna baka ett renodlat surdegsbröd, men envis som jag är så har jag ändå fortsatt att försöka
Stort och gott ljust bröd med en del dinkel. Det här brödet reste sig bra så det blir stora skivor. Vill man hellre grädda brödet på morgonen går det säkert bra att jäsa det tolv timmartilli kylskåpet
Försökte fjäska med rabarberkakan som är hans favorit och lyckades för några minuter. Herr Backa kämpar på med verandamålningen, skrapar och har bytt några brädor
Vågen var helt klart ett verktyg för framsteg ibakningen, nu är det möjligt att experimenterasig fram och faktiskt veta om man tar mer eller mindre av ingredienserna från gång till gång
I helgen har jag bakat ettknådfrittsurdegsbröd efter ett recept som jag länge tänkt prova. Brödet är gjort på både vete- och rågsurdeg och resultatet blev ett gott, saftigt bröd
Nu blev det ingensemifinalplats för mig, men det blev ettlite extra lyxigt gösrecept, med inspration från skogen och sjön vid stugan, som kan passa till en god helgmiddag
I morgon ska jag pröva på ett annat sätt. Jag tänker nog ta med miglite surdeg på semestern även i år, men vem vet, rätt var det är hamnar man någonstans där det varken finns surdeg, degblandare, digitalvåg eller specialvetemjöl
Egentligen är det kanske fel att tala om ettitalienskt kök då varje region har sitt eget. Jag är inte säker på att just enkelheten har präglat mina recept här i Njutbaren men nu kommer i alla fall en rätt som alla kan laga
Mjölkfria kanelbullar iettförsök att ställa om. Dettaglutenfria- och mjölkfria bröd. Skriveti. Tomrum blir det oavsett när någon lämnar och man vänjer sig snabbt vid tvåsamheten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.