13 msk
limesaft (kan uteslutas)Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform 18-20 cm i diameter med bakplåtspaper eller smöra och bröa formen.
1 Smält
smöret i en kastrull och häll i mjölken.
1 Vispa
ägg, strösocker och vaniljsocker ljust och poröst.
1 Blanda
vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke. Sikta sen ner lite i taget i äggsmeten och vänd samman med en slickepott, omväxlande med smörmjölken. Tillsätt rivet citronskal och salt.
1 Häll
smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Kontrollera att kakan är klar med en provstickam den ska inte vara kletig i mitten.
1 Koka
upp mjölken i en kastrull tillsammans med vaniljfrön och vaniljstång. Ta av från plattan och låt dra 5-10 minuter.
1 Vispa
ihop äggula, socker och majsstärkelse i en bunke. Sila sedan ner vaniljmjölken i smeten.
1 Lägg
jordgubbar och syltsocker i en kastrull, koka upp på medelvärme och låt småkoka i ca 10 minuter. Rör om då och då.
1 Låt
svalna. Förvara i en burk i kylskåp. Se till att alltid använda rena redskap i sylten så håller den längre.
Sofiabakar jordgubbstårtarecept. Midsommar och jordgubbstårta går hand i hand. Tårtbotten receptet hittade jag på ST ÄGG3 DL SOCKER1 DL KOKANDE VATTEN3 DL VETEMJÖL1 TSK BAKPULVERFyllning & dekoration3 dl vispad vispgrädde1
Lakto-ovo-vegetariskarecept. Mina svamp- och nötpuckar smakrika, mustiga och krispiga. Jag har försökt täcka in allt från recept, julklappar, julstress till att handskas med släktingar
Recept - Jättecookie. Mega-chokladkaka. Recept. Här kommer i alla fall receptet om jag ångrar mig, vilket jag borde - för den var helt fruktansvärt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.