Jordgubbstårta i långpanna – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl florsocker
  • 175 g smör
  • 15 st ägg
  • 11 1/2 dl mjöl
  • 11 1/2 tsk bakpulver
  • 14 msk mjölk
  • 12 dl socker
  • 14 dl grädde
  • 12 l jordgubbarSmöra ett bakplåtspapper (30x40 cm).
  • 1 Rör ihop florsocker och smör.
  • 1 Separera äggulor och äggvita. Tillsätt äggulorna, en i taget i socker och smörblandningen.
  • 1 Blanda vetemjöl med bakpulver. Tillsätt detta och mjölken i smeten.
  • 1 Bred smeten över det smörade bakplåtspappret.
  • 1 Vispa äggvitor och socker till marängsmet och bred denna över den andra smeten.
  • 1 Grädda allt i ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter.
  • 1 Låt svalna och dela sen kakan i två delar. Lägg vispad grädde och jordgubbar mellan och lägg också ett lager grädde med vackra jordgubbar på toppen.
  • 1 Servera! Ät! Njut! Vila! Ta mer!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.