Recept blåbärssmulpaj med havregryn
www.lyckasmedmat.se
www.lyckasmedmat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 1125 g smör
  • 11,5 dl havregryn
  • 11,5 dl vetemjöl
  • 11 krm salt
  • 1 Fyllning:
  • 1400 g frysta blåbär
  • 11 1/2 dl strösocker
  • 12 1/2 msk maizenaVärm ugnen till 200 grader.
  • 1 Mixa ihop alla ingredienserna till smuldegen i en matberedare till en smulig deg.
  • 1 Blanda socker och potatismjöl i en bunke med blåbären och fyll pajformen.
  • 1 Smula smuldegen över bärblandningen och grädda i ugnen i ca 30-40 minuter tills pajen fått en gyllene färg.
  • 1 Servera pajen ljummen med vaniljsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.