Smulpaj, Åtta smulpajer du borde prova - Lyckasmedmat.se
www.lyckasmedmat.se
www.lyckasmedmat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Ger ca 8 portioner
  • 1125 gram rumstempererat smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 dl strösocker
  • 1 Fyllning se nedan!Blanda smör, socker och mjöl till en grynig massa. Det går bra att göra smuldeg någon dag i förväg och förvara den i kylen.
  • 1 Frukten eller bären placerar du på botten i en smord form, sockra eventuellt om du har syrliga frukter eller bär, som t.ex. rabarber, och strö sedan över smuldegen. Har du "blöta" bär till exempel blåbär så strö en matsked maizenamjöl eller potatismjöl över bären.
  • 1 Grädda smulpajen i 225 grader i ca 20 minuter, eller tills den fått fin gyllenbrun färg. Servera pajen med en god vaniljsås eller vaniljglass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.