Jordärtskockssoppa med rostade blomkålsbuketter
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • jordärtskockor
  • persiljerot, (ca 100 g) eller palsternacka
  • gul lök, liten
  • vitlöksklyftor
  • röd chili, t ex spansk
  • smör
  • olivolja
  • timjan, liten
  • vitt vin, torrt
  • vatten
  • hönsbuljongtärningar
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • blomkålshuvud, stort (à ca 1 kilo)
  • bladpersilja, hackad
  • lufttorkat kött, t ex serranoskinka
  • surdegsbröd
  • 8 personer: Ingredienser 800 g jordärtskockor 1 persiljerot, (ca 100 g) eller palsternacka 1 gul lök, liten 2 vitlöksklyftor 1 liten bit röd chili, t ex spansk 2 msk smör 3 msk olivolja 1 knippa timjan, liten 2 dl vitt vin, torrt 14 dl vatten 3 hönsbuljongtärningar 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald Blomkål: 0,5 blomkålshuvud, stort (à ca 1 kilo) 1 msk olivolja 0,5 tsk salt 2 msk bladpersilja, hackad Tillbehör: lufttorkat kött, t ex serranoskinka surdegsbröd

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.