Ingredienser Portioner. 4 förrättsportioner 4 jordärtskockor (4 jordärtskockor motsvarar ca 300 g) 3 msk rapsolja nymald svartpeppar 1 krm salt Citronsalt skal från 1/2 citron 2 krm salt nymald svartpeppar Till servering gräddfil (avrunnen över natten) eller crème fraiche löjrom kryddkrasse Lägg till i inköpslistan
Skrubba ock tvätta kockorna väl, skiva tunt med mandolin, lägg i kallt vatten. skölj och skrubba citroner i ljummet vatten,riv det yttersta skalet och låt torka en lite stund,blanda med salt och svartpeppar, strössla över de varma chipsen
Vi tog in lite plock till bubblet och beställde in bland annat lantchips medlöjromsdipp. Innan jul hade vi en AW med jobbet på restaurang Hillenberg på Humlegårdsgatan – en jättetrevlig restaurang för övrigt
Receptet kommer från FLEXITARIANENS KOKBOK av Eleonora von Essen och där finns massor av härliga recept, många vegetariska men flera med mycket grönt och lite kött
Smaka av med salt. Pilgrimsmussla, jordärtskockscrème, bakad jordärtskocka och jordärtskockschipsSötman i pilgrimsmusslan möter här jordigheten i jordärtskockan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.