En fantastisk god och vacker soppa med en fräsch smak av ingefära. Smaka av med salt. Servera gärna i små snapsglas som mumsig och färgsprakande förrätt
När soppan är färdig servera med en klick crème Fraiche på toppen och en rostmacka. Vad som är godast med denna soppa är att den smakar ännu bättre dagen efter då alla smaker fått dra ihop sig ordentligt
Den här heta rödbetssoppan, inspirerad av det indiska köket, var verkligen kanongod. Soppan blev ganska stark, eftersom jag hade i fem små chilifrukter av vår hemodlade heta chili (maken blev till ochmed lite svettig i pannan)
Till middag idag provade jag en rödbetssoppa som jag hittade på Tasteline. Däremot fick denna soppa mig att tänka på ett par jättegoda rödbetsbiffar med fetaost jag brukade göra förr så det receptet ska jag leta fram och göra inom en snar framtid
Ingredienser Portioner. 4 förrättsportioner 4 jordärtskockor (4 jordärtskockor motsvarar ca 300 g) 3 msk rapsolja nymald svartpeppar 1 krm salt Citronsalt skal från 1/2 citron 2 krm salt nymald svartpeppar Till servering gräddfil (avrunnen över natten) eller crème fraiche löjrom kryddkrasse Lägg till i inköpslistan
Soppan gifter sig underbart ihop med chevréosten och något som verkligen förhöjer smaken är de rostade pistaschnötterna, något som man kanske inte kan tro från början
Rödbetssoppamed hemgjorda lammfärsfyllda piroger. Vi har ett eget recept på piroger fyllda med lammfärs som vi tycker blir väldigt goda och som dessutom är roliga att göra tillsammans med barn då deg ska kavlas, måttas ut, piroger ska fyllas och tryckas till med gaffel och penslas med ägg, allt detta kan barnen hjälpa till med
skölj och skrubba citroner i ljummet vatten,riv det yttersta skalet och låt torka en lite stund,blanda med salt och svartpeppar, strössla över de varma chipsen
Jag är inne på min femtonde dag med detox och det känns bara bättre och bättre. I tonåren åt jag bananer med grädde varje kväll för att på så sätt försöka öka vikten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.