Vilken saft det blir kan variera beroende på tillgången av frukt och bär, men eftersom att jag har mycket röda vinbär att använda mig av så brukar det bli lite vinbärssaft
Sätt den på spisen igen och häll i sockret ochcitronsaften. Jag har inga egna rabarberplantor utan brukar tigga till mig från vänner och bekanta som har i överflöd
Rör sönder bären och tryck dem mot kastrullens kant så att saften kommer ut. Receptet är tämligen traditionellt och finns redan här på bloggen men det var ju ett tag sen sist så här kommer det igen
Vi bakade, eller snarare rörde ihop, vad som måste vara sommarens godaste och enklaste tårta. Det firades med presenter till frukost och grillad oxfilé med dijonnaise och en sallad enligt hennes önskemål på kvällen
Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Det här är en riktigt god och fräsch sommarsallad, som passar bra som lunch en varm sommardag. Jag brukar göra den här salladen i lite olika tappningar varje sommar, Ingredienserna är inte huggna i sten, utan du kan variera efter tycke och smak
Det bakades bröd, kokades rödvinbärssaftoch lagades svamp. Brödet var i alla fall mycket gott med lagrad prästost och mammas citrus- och morotsmarmelad
Idag är himlen grå och det ska visst komma regn, men igår sken solen från en underbar sommarhimmel. Det blev fläskkarré (kan vara något av det bästa som överhuvudtaget går att grilla) och majskolvar från grillen tillsammans med ugnsbakade morötter och en feta- och feferoniröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.