Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt ochsaft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Den är sockerfri, glutenfri och (om man vill) även laktosfri. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Nu i helgen har jag också bakat en saffranssockerkaka som blev väldigt god ochsaftig efter ett recept av Leila Lindholm fast jag hoppade över romen i receptet
Och resultatet av mitt baklöfte gör återigen entré, denna gång en spinn på Gordon Ramsays Chocolate & Mint caramel cake – bortsett från mint och caramel och allt socker
Lillebror tycker ju dessutom om både banan och äpple som är basen i muffinsen. Senast vi hade en ettåring i huset gjorde jag sockerfria muffins till kalaset
Marmelad på jordgubbar och chiafrön helt utan sockerDet är superenkelt och går supersnabbt att fixa sin egen marmelad eller sylt utan sockeroch andra konstigheter
Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.