När allt smör är tillsatt så smaksätter du krämen med flädersaften. Denna gång testade jag marängsmörkräm, som är en varmvispad maräng som man avslutar med rumsvarmt smör och någon smaksättning
Blanda alla mejeriprodukter i en kastrull med flädersaft, citronskal, citronsaft, florsocker. Värm saften i en kastrull tillsätt gelatinet under omrörning
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Ibland blir det LCHF-rätter, ibland blir det vegetariskt eller t o m veganskt, ibland blir det mer s k nordisk kost, ibland blir det raw-food, ibland Medelhavskost, och ibland blir det IFD-mat
Det bidrar liksom fiberhusken till ett saftigare bröd. Det är gott, mustigt, fiberrikt och proteinrikt, och innehåller mängder av nyttigheter i form av vitaminer, mineraler och goda fettsyror
M hade i sin tur på sig min "gravidklänning" som gåt till arv till henne och hemma håller jag på att samla högar med kläder till min syster som väntar barn i höst
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.