Ikväll blev det en ny lite hetare Rub till fläskfilé. Jag blandade egentligen kryddor lite efter smak, och det blev succé till fläskfilé med sötpotatis och aubergine
Här kommer Jessicas grötbidrag med tillhörande frukt- och bärsoppa. Jessicas korngrynsgröt i ugn. . Det börjar bli något av en tradition att äta gröt hemma hos varandra i vårt finska gäng
FÄRSKA kycklingklubbor är behändigt. Gör en god rub och gnid in dem med. Låt dem därefter ligga i en plastpåse i kylen i någon timma för att dra åt sig rubbens smaker
Smält smöret i en vid gryta. Ta fänkålen, purjolöken, tomaterna, paprikan och vitlöken, ej potatisen. Hacka dem i lagom bitar och fräs dem en liten stund i smöret
400 g pasta (ev. glutenfri) 1 rödlök 4 klyfta vitlök 2 msk olja, till stekning ca 800 g krossade tomater (eller konserverade cocktailtomater) 1 tsk chiliflakes (minska om du inte vill ha det så hett som jag) 1 krm salt ca 250 g mozzarellaost 2 dl parmesanost, finriven [ca 40 g] svartpeppar, nymalen olivolja, god, till servering färsk persilja, finhackad till servering
Fick 2 produkter ifrån Santa Maria i senaste Smakboxen som jag testade i helgen. Det ena var en rubb för fisk och det andra var en marinad för grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.