Vinet har en frisk och fyllig smak av mörka bär och vanilj. Så himla smidigt med grytor tycker jag, man gör den på fm eller dagen och så får den stå och småputtra hela dagen tills det är dags för servering
Fast innan vi somnar i soffan ikväll, blir det först en god middag och lite rött i glasen. Denna gången var det Affe som stod för inköpen och båda vinerna var goda, ja faktiskt riktigt goda, så han får helt klart köpa vin till oss fler gånger
Jag har en stor förkärlek till chokladoch lakrits. Chokladbollar med en touch av lakrits (LCHF). Ja en kopp kaffe till är helt ok det också, jag kan ju inte sitta och pimpla vin till fikat, men till helgen, i soffan och till en bra film vill jag gärna lyxa till det
Lägg över i gryta med hälften av vattnet ochvinet + köttbuljong. Det visade sig att Michelle och Nicholas hade fyllt sina matlådor… Jag messade dem att det där lär vara segt att tugga på
Tillsätt den vita chokladenoch rör krämen slät. Medan kakan svalnar, börja med den vita chokladfrostingen genom att smälta den vita chokladen försiktigt
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl röttvin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg ochröttvin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.