Gjorde en enkel och väldigt god middag igår. Chili con carne fast med mycket paprikapulver, en stark paprikasås och kumminkräm till det, smaker som i alla fall jag förknippar med Ungern
Hakket koriander og thai-basilikum. Lad den simre i 20-25 minutter eller indtil blomkålsstykkerne er møre. 1 øko-blomkål (ca, 400-500 g), skåret i mindre stykker. 2 -3 dl vand. 2-3 spsk tamari (glutenfri soya). 1-2 spsk fishsauce. saft og skal af 1 øko-lime
Jag har ALDRIG stött på en Fitness-profil eller extremt vältränad person (rent fysiskt, som fitnessmodeller och liknande) som äter grädde, bearnaisesås och följer LCHF
Jag har gjort en riktigt god gulasch en gång innan -då med kött. Vegetarisk gulasch 4-6 pers. 0,5-1 tsk stark paprikasås/sambal oelek. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra 20-30 minuter. 0,5-1 tsk stark paprikasås/sambal oelek
8-9 dl vetemjöl. 8-9 dl vetemjöl. Langos var förr en riktig fattigmansmat i Ungern. Nu är de en populär festival och marknadsmat i Sverige och serveras med många olika tillbehör
Mjöla ett bakbord och häll degen från bunken, knåda lite försiktigt och dela degen i 9-12 bitar beroende på hur stora langos man vill ha, tryck ut till ovaler med fingertopparna och låt jäsa ytterligare 30min
Grädda mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter eller tills strudeln är frasig och gyllene. Servera ljum eller kall med vaniljglass eller vispgrädde 4-5 ark filodeg. 4-5 äpplen. 1-2 tsk kanel
Nigella påstår nämligen att hon har formeln till en saftig kalkon. -) Anledningen till att jag promt ville göra kalkonen efter Nigellas recept är att hon skriver om just det som jag har varit lite rädd för när det kommer till kalkon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.