När det är någon speciell begivenhet, ja eller bara min födelsedag (den enda dagen jag inte vill baka) så brukar vi åka till Chokladfabrikenoch köpa min favorit tårta, och när vi ändå är där brukar vi köpa med oss lite fantastiska chokladtryfflaroch min favort är chokladdoppadlakritskola med havssalt på
dessa människor finns) och valde att äta en koppen utan smaksättning av rålakrits till skillnad från mig som njöt hejdlöst av både lakritspannacotta (recept i senare inlägg) och vit choklad/lakritsmousse
Doppa biten i chokladenoch lägg den på bakplåtspapper. Smält den vita chokladen över vattenbad. En middag behöver inte alltid avslutas med en dessert, det kan räcka gott och väl med en liten hemmagjord pralin
ChokladochLakrits Tryfflar. Men eftersom jag ännu inte lyckats komma på något bra julgodis med senap så står sig fudge ochchokladtryfflar rätt ohotade på godistoppen
Istället för att fylla kakorna med hallonsylt, som är det klassiska i hallongrottor, använde jag min nykokta rabarber/lakritssyltoch dekorerade kakorna med vit choklad
Tigerkaka med apelsin, ingefära, chokladochlakrits. Grovhacka chokladen. Fick ett litet fint sms under morgonkvisten med pepp och uppmärksamhet om just denna dag
Ingredienser 120 g ägg 200 g socker 100 g smör 100 g mjölk 180 g vetemjöl 10 g bakpulver 5 g vaniljpulver 40 g kakao 10 g lakritspulver FROSTING 60 g smör 300 g florsocker 100 g färskost 5 björnbär DEKORERA MED Björnbär
Hacka kick i mindre bitar och grovhacka saltlakritschokladen. De bara rörs ihop och klickas ut. Dessa cookies kan du svänga ihop till fredagsmyset nu ikväll på Lakritsdagen
Blanda allt i en blender och servera. 40 gram mörk choklad. 1 tsk lakritspulver. Hela satsen ger ca 1,5 liter och räcker till ca 8 personer á 2 dl. Och räcker då till ca 10 personer. Receptet kommer från en insändare (Kija) till tidningen Mat och Hälsa nr 1/2013 Smoothie - 8 port. 40 gram mörk choklad. 1 tsk lakritspulver
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka
Lakritsextraktet köpte jag på Stockholms Aeter & Essensfabik på Wallinsgatan 14 i Stockholm. 1 msk lakritsextrakt. Skala päronen och tag bort kärnhuset, dela dem i mindre bitar, koka dem i vinet ca 25 -30 minuter på låg värme, tillsätt syltsockret, limesaften, vaniljsockret samt lakritsextraktet. Koka upp och låt koka 2 min. 1 msk lakritsextrakt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.