Mat

Mat

  • 9 Recept
Gubbröra à la Mannerström

Gubbröra à la Mannerström

Skär matjesfiléerna i tärningar. Får du tag på matjesillsfiléer från förra säsongen är de bäst. 1. 2. Skala och finhacka rödlöken
Janssons frestelse – grundrecept

Janssons frestelse – grundrecept

1 gul lök. 11 msk Arla® Svenskt Smör. 1750 g potatis. 1100 g ansjovisfilé. 12 dl Arla® vispgrädde. 11 dl Arla® mjölk
Brunkål

Brunkål

Brunkål passar perfekt till julskinkan. Nu för tiden när man köper färdiglagad skinka brukar jag använda spadet som blir i julskinkeförpackningen till brunkålen
Klassiska julköttbullar

Klassiska julköttbullar

Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke
Revbensspjäll – recept Jennie Walldén

Revbensspjäll – recept Jennie Walldén

0,5 dl tomatpuré. Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien
Potatis och köttfrsgratäng - lättlagat och gott

Potatis och köttfrsgratäng - lättlagat och gott

Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. 1 matsked olivolja. 3 matskedartomatpuré. 1 matsked koncentrerad kalvfond. 1 matsked olivolja. 3 matskedartomatpuré. 1 matsked koncentrerad kalvfond