Jambalaya – om att jamba och laya
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g råa tigerräkor 4 chorizo (färskkorv) 800-1000 g kyckling (lårfilé) 0,5 kg kräftor 3 skaft stjälkselleri (grovt hackade) 3 gula lökar (grovt hackade) 3 gröna peppar (finhackade) 3 röda peppar (finhackade) 0,5-1 habanero (finhackad) 2 msk kajun kryddblandning 1 msk paprikapulver 1/2 msk cayennepeppar 3 lagerblad 3 tomater (grovt hackade) 2-3 citroner (juicen från två och klyftor från den tredje) 3 vitlökar (solovitlök, finhackad) 1 sats roux/redning (se recept nedan) 1000 g arborioris ca 3 liter kyckling- eller hönsbuljong olivolja att steka i 50 g smör 2 starka ölkorvar (skivade i mynt) 2 dl syltlök hackad persilja och citronklyftor Roux/redning 1 kopp skirat smör/baconfett 1 kopp vetemjöl Gör så här

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.