Ett rött och aromatiskt rismed smak av tomat, gröna bönor och kött. Perserna är kända för sitt ris och de har många fantastiska recept som adas polo och persiskt rismed saffran
Fluffigt, aromatiskt persiskt rismed smak av dill och bönor. Passar lika bra att servera riset vid en gryta, till grillat eller som en hel rätt med sallad och yoghurt
Till kycklingen så serverades sedan ris och gröna bönor. Jag började med att förbereda löken, morötterna, äpplena och vitlöksklyftorna genom att hacka ner alltsammans i större bitar
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Stekt rismed kyckling är en av mina favoriträtter. Koka riset och låt svalna. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Smaka av med salt och peppar. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.