ca 1,4 kg kycklingdelar med ben 1,5 hönsbuljongtärning ca 7 dl vatten 1 morot, i bitar 1 gul lök 5 hela nejlikor 1 lagerblad (litet). 2 msk curry 2 msk smör 1,5 msk vetemjöl 3 dl silad buljong från koket 1 dl grädde
1 kyckling (runt 1,5 kg) (gärna frigående) 1 msk smör 1 msk olja 1 tsk curry 1 msk japansk soja salt peppar ev citron, saft. Sås1 banan (hackad) 2 äpple (hackade) 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök (hackade) 2 tsk curry 50 g smör 1,5 msk vetemjöl 1 dl koncentrerad kycklingfond ca 1 dl grädde ev citron, saft. ris2 dl basmatiris (lägg det i kallt vatten ca15 min och skölj därefter i kallt vatten ca 5 min) 0,5 tsk salt 4 dl vatten
Tillsätt buljongtärning, oregano, svarta bönor, vatten och salt. Servera risetmed mojosalsan och gärna rostade rotfrukter, till exempel sötpotatis, morot och palsternacka
Servera medrisoch en sallad. Detta är en gammal klassiker i det svenska köket fast med en ändring, ursprungligen skulle man använt höns och inte kyckling
Häll i kokosmjölk, limeblad, bönor, sötpotatis, selleri och fond, blanda runt, koka upp och låt det puttra tills potatisen mjuknat, tiden beror på hur stora bitar du skurit potatisen i
Servera medris eller stekta nudlar. Smaka av med salt, peppar, limen och ev mer honung. Börja med att skära kycklingen samt alla grönsaker i mindre bitar
Servera den krämiga parmesankycklingen tillsammans medrisoch broccoli. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans med kycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.