Jag börjar alltid dagen med en näringsrik smoothie, och det brukar i vanliga fall bli på vad jag har hemma i grönsak- och fruktväg och- eller väldigt mycket efter vad jagär i behov avatt tillsätta i min kost för att må bra
Jag placerar mina uppskurna tjinuskibitar på breda remsor av bakplåtspapper, med lite avstånd emellan, och lägger sedan dessa remsor i lager i en plåtburk
Här skiner solen från en klarblå himmel och jagär rädd för att det inte kommer att bli så många storverk gjorda, varken i köket eller någon annanstans Det gäller att passa på och njuta medan det varar
Ulla var min hemkunskapslärare på högstadiet och det här receptet är väl ungefär det enda viktiga att minnas från högstadiet överhuvudtaget (förutom vad Zippen heter egentligen och vad affären som sålde Savann-byxor hette, men det verkar ju ingen ha någon som helst koll på)
Har inte riktigt hunnit lista ut det än. Igår vaknade jag upp och var full av känslor. Lyxrukosten bestod idag av kvargplättar varvat med hallon/banan och det var gudomligt
1 tsk mortlade kardemummakärnor. 5 tsk mellangrovt havssalt. 1 tsk sylt/marmelad per muffins (jag använde hemmagjord sylt avvinbär och hallon). Sätt fram muffinsformarna (jag använde 6 silikonformar och satte i en muffinspanna och fyllde ut med muffinsformar i pannan. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.