det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Småkakor med vit choklad, blåbär och tranbär. Jag brukar ju som bekant baka kakor och annat till alla födelsedagar, men det senaste året har det inte blivit så mycket, utan jag har förlitat mig på mumsiga köpekakor till min och Eriks födelsedagar istället
Jag älskar ju småkakoroch jag älskar choklad så om man får in choklad i en småkaka så tycker jag att det är hur gott som helst =) Här har jag även slängt in lite hasselnötter som ger en trevlig smakbrytning och den knapriga hasselnöten är väldigt god tillsammans med den spröda kakan
Resultatet blev udnerbart, och något som nog hamnade i min topplist över småkakor. Eftersom banan inte är en torr ingrediens, blir resultatet inte lika knaprigt som mina vanliga småkakor, men jag hade gjort banansmåkakor tidigare, med mycket gott resultat
De här knapriga småkakorna med sylt vinner inte skönhetspriset men hjälp vad goda de blev. Hon berättade om sin allergi för majs och plötsligt slog det mig hur mycket jag brukar använda majsmjöl i bröd och kakor
strösocker och kanel till garnering. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggulan och citronskalet. Lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla med äggblandningen och garnera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.