när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller helt bovete istället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället för havregryn
Eller ännu hellre, lär dig smaka av. Nedanstående principer gäller för i princip all rökning av kött. Håller du kontroll på temperaturen i köttet, så bestämmer du också hur hårt, eller saftigt du vill ha köttet
Det här är en av mina bättre sockerkakor gott folk. Den som vill kan förstärka apelsinsmaken med lite apelsinlikör eller apelsinarom, men det är ingalunda nödvändigt
Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Jag vet inte hur vädret ser ut i resten av Sverige, men i Göteborg ser sommaren ut att dröja. Konsistensen blir inte lika len och krämig som traditionell glass utan är lite isigare som sorbet, vilket dock passar underbart gott med den fräscha syrliga smaken från rabarber eller lemon curd
Man kan göra så mycket gott av säsongen alla bär och frukter. eller tills den fått lite färg. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda i ytterligare någon minut
Man tager det man tycker om, och eftersom jag gillar Kallsupen och Aalborg jubileums så har min smak av dill och koriander, medan Tommy är mera förtjust i en uns lakrits så då har han anis istället
Smaka av med salt, vitpeppar eller mer buljongpulver till god smak och värm soppan försiktigt. Soppan har fått lite extra skjuts av lantbuljongpulver med indisk smak samt med smakrik Västerbottenost
Känn efter och späd på med mer kaffe eller och baileys. Ställ in i mitten av 200 grader varm ugn i 20-25 minuter. 200 g smält smör eller margarin. 4 msk baileys eller kahlua
Hacka koriandern och blanda med övrigt, kör med mixerstav till fin sås. eller 4 kotletter av Ibericogris. Lägg lammet eller grisen i en form smörj köttet med glasyren, sätt in i ugn 150 grader tills innertemperaturen är 63 grader
Den här degen kan du också göra vanliga saffransbullar eller lussekatter av. Den här glutenfria saffransbutterkakan går inte av för hackor, den tillhör en av mina bättre uppfinningar
Jag grillar helst på kolgrill då det är mest miljövänligt och undviker alla former av tändvätska. Prova till grillad eller rökt fisk, exempelvis makrill eller röding
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.